De Panters werkt aan een veilige en betrouwbaar sportklimaat. Al jaren doen wij als kader (bestuur en coaches) ons best om een zo positief mogelijke vereniging te zijn waar het gezellig spelen is, zonder gezeur, zonder vijandigheden en met veel positivisme.

Sinds enige tijd zijn ook al onze coaches en trainers (en bestuursleden) voorzien van een Verklaring Omtrent Gedrag. Zo’n verklaring betekent dat de houder ervan geen veroordeling heeft voor ongewenste imiteiten of erger.

Maar daarmee voorkom je nog niet altijd alles.

Vertrouwenspersonen

Ook binnen een leuke en gezellige vereniging kan iets gebeuren dat iemand niet prettig vindt, maar waar kun je naartoe met zo’n melding? We hebben bij De Panters binnenkort twee vertrouwenspersonen Lieke Hungerink, moeder van één van de jeugdleden en Richard Kaart, al heel lang speler bij De Panters.

Je kunt bij hen terecht met meldingen van alle vormen van ongewenst gedrag, zoals pesten, seksuele intimidatie, discriminatie en agressie. Maar ook als je een klacht hebt over iets anders en je voelt je er niet prettig bij om een bestuurslid of een coach hierover aan te spreken, kun je dat bij hen kwijt.

De vertrouwenspersonen werken onafhankelijk van het bestuur en zullen altijd volstrekt vertrouwelijk omgaan met de meldingen die ze krijgen.

Contactmanieren

De vertrouwenspersonen zijn te bereiken op vier manieren:

  • Je kunt ze aanspreken op het veld of daarbuiten
  • Je kunt ze bellen (contactinformatie volgt)
  • Je kunt ze mailen ([email protected] of [email protected])
  • Anoniem: je kunt een briefje stoppen in de postbus in de kantine (meteen onder de lichtknoppen bij de bar). Alleen de Vertrouwenspersonen hebben binnenkort de sleutel van die postbus.
  • Anoniem: je kunt hieronder het formulier invullen, het bericht komt dan bij de vertrouwenspersonen terecht. Wij verzekeren dat je gegevens niet worden opgeslagen en dat het bestuur of coaches de inhoud niet kunnen lezen.